Steun ons

Steun je jaarlijks een goed doel, waarom niet eens dichtbij?

Onder het motto vele kleintjes maken een groot, zijn giften cruciaal voor de werking van Ten Anker. Veel mensen doen jaarlijks een gift aan een klassieke grote NGO, maar vergeten soms de kleine weldoeners dichtbij. Het voordeel van een gift dichtbij huis, is dat je dagelijks kan zien waar je geld naar toe gaat.

Vergeet ook jouw fiscaal voordeel niet. Een gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Wanneer je een gift doet, krijg je 45% belastingvermindering op het totaalbedrag van je donaties. Dus kost een gift van € 40 jou eigenlijk maar € 22! Ten Anker is erkend als instelling die fiscale attesten mag uitreiken. Het fiscaal attest wordt opgestuurd in februari volgend op het jaar van de gift.

Onze giften worden bijgehouden in een solidariteitsfonds. Dit fonds is o.a. bestemd voor onze cliënten die sinds de invoering van de woon- en leefkosten geen recht meer hebben op zakgeld en socio-culturele bijdrage en zo onvoldoende inkomen hebben om iets extra te doen zoals: nieuwe kledij, mee op uitstap, reizen, culturele activiteiten …

Je kan jouw gift overmaken op het rekeningnummer BE45 5504 0093 0089 van Ten Anker. Als je een gift doet via overschrijving, vul dan bij de mededeling het woord ‘gift’ in, gevolgd door jouw voornaam, familienaam en rijksregisternummer. Op die manier ontvang je een fiscaal attest.

image
Op zoek als serviceclub naar een concreet project?

Vele serviceclubs steunen jaarlijks een goed doel als deel van hun maatschappelijke doelstelling. Waarom niet eens kiezen voor een lokale organisatie. Dergelijke steun gaat steeds rechtsreeks naar een bepaalde collectieve behoefte van onze cliënten en zorgt er voor dat wij een heel concrete noodzaak in één keer kunnen invullen.

We zorgen er steeds voor dat het om een concreet product of project gaat, heel tastbaar en met onmiddellijk resultaat. Hierdoor kunnen we onze dankbaarheid uiten op een officieel moment en ook visueel maken in de pers en op sociale media. Dit gebeurde in het verleden al voor ons digitaal communicatiesysteem ‘Mijn eigen plan’, de traplift, meubels voor onze nieuwbouw, …

Wij zoeken een project...
image
Ten Anker steunen via Trooper?

U kan door online shoppen Ten Anker steunen via Trooper door één extra klik te maken.  Van uw aankoopbedrag zal Trooper ons een percentage (vb. 5%) schenken zonder dat uzelf extra moet betalen. Meer dan 600 webshops doen mee met deze actie:

  • Electronica & multimedia: Coolblue, Krëfel, Mediamarkt,…
  • Speelgoed: Bol.com, Dreamland, Fun, Hema, Studio 100,…
  • Vakantie: Booking.com, Cheaptickets, Centerparcs, Landal,…
  • Kledij: Torfs, JBC, Torfs, Zalando Lounge, de Bijenkorf,….
  • Parfum en make-up: ICI Paris XL, Farmaline, De Online Drogist,…
  • Cadeau’s: Your Surprise, Tadaaz, Coolgift…
  • Eten en drinken: Collect&Go, Takeaway, Lidl,…
  • En nog veel meer…

Bestel jij ook via onderstaande link? Dan ben jij onze Trooper held! Dankjewel!

Ga naar Trooper
image
Ten Anker opnemen in je testament?

Steeds meer mensen maken een testament op. Hierin kan je ook een goed doel opnemen. Op die manier kan je jouw idealen laten voortleven. Niet zoiets als een tijdelijk boeket, maar een laatste daad van deugdzaamheid waar misschien het verschil mee kan gemaakt worden in het leven van een ander.  Je kan, minstens voor een deel van je nalatenschap, zelf beslissen aan welke personen of organisaties je iets wil nalaten.

Het biedt heel wat voordelen om een maatschappelijke organisatie op te nemen in je testament. Nalaten aan een goed doel is vanaf 1 juli 2021 in Vlaanderen belast aan een tarief van 0%. Dit geldt trouwens ook voor schenkingen terwijl je nog leeft. Als je geen erfgenaam hebt met een voorbehouden erfdeel, en je schenkt een deel van je vermogen aan een vereniging, dan besparen je andere erfgenamen flink wat successierechten.

 

Meer informatie vind je op testament.be .

image