Ons aanbod

Video voorstelling

Krijg een inkijk in het reilen en zeilen bij Ten Anker en ontdek aan de hand van verschillende beelden ons ruime aanbod.

Wonen
Kamer

Ons hoofdgebouw in de Zuiderlaan 50 in Waregem ligt op een boogscheut van het bruisende centrum. Hier bieden wij woonondersteuning onder de vorm van leefgroepwonen met 24/7 aanwezigheid van begeleiding. Elke bewoner heeft zijn eigen kamer en eigen sanitair. De nadruk ligt er op de huiselijke sfeer, met onder meer een eigen keuken die dagelijks zorgt voor een heerlijke maaltijd met verse producten, een eigen wasserij en een ruime gezellige tuin aan de Gaverbeek.  In 2022 werd dit gebouw volledig vernieuwd met moderne en comfortabele kamers, gezellige leefruimtes en een aangepaste vleugel voor bewoners met een grotere zorgnood.

Ik wil meer informatie over een kamer...
image
Appartement

Aanpalend aan het hoofdgebouw met 24/7 permanentie, zijn er appartementen waar bewoners zelfstandig wonen, alleen of samen met hun partner.

 

 

 

Je leeft zelfstandig, maar kan genieten van de ondersteuning van het hoofdgebouw volgens je eigen wensen. Op geregelde tijdstippen komt er ondersteuning langs om bij te springen waar nodig.

Een appartement is iets voor mij...
image
Studio

Ten Anker heeft twee locaties voor studio wonen waar je zelfstandiger kan wonen met ondersteuning waar nodig.

Op de Zuiderlaan aan de Stadionvijvers gaat het om drie woningen met telkens 4 studio’s en een gemeenschappelijke keuken en living. In het Kiwanishuis in het centrum van Waregem gaat het om vijf individuele studio’s en een gemeenschappelijke keuken en living. Het Kiwanishuis is een woonproject van serviceclub Kiwanis Waregem en wordt verhuurd als sociale woning via de Woonmaatschappij Vivus. Ten Anker is de enige en vaste vergunde zorgaanbieder.

Op beide locaties heeft elke bewoner zijn eigen privacy, maar woont anderzijds met verschillende in een huis met een gemeenschappelijke leefruimte. De bewoners hebben een eigen daginvulling (werken, Activiteitencentrum Ten Anker,…). De begeleiding van Ten Anker is in de late namiddag/ avond aanwezig. Daarnaast kunnen de bewoners ten alle tijd beroep doen op ondersteuning vanuit het hoofdgebouw, waar ook een actieve nachtpermanentie aanwezig is.

Ik wil op studio wonen...
image
Huis in de stad

Wil je nog meer zelfstandigheid, dan kan je terecht in één van onze huizen in de stad. Je woont er alleen of met je partner en krijgt mobiele ondersteuning op maat.

Je leeft zelfstandig, maar kan genieten van de ondersteuning van het hoofdgebouw volgens je eigen wensen: zoals maaltijden, deelnemen aan activiteiten, … en je kan steeds terecht bij de 24/7 permanentie.

 

 

 

Ik wil zelfstandig wonen...
image
Werken
Dagbesteding

In ons Activiteitencentrum op de Markt in Waregem bieden wij een zinvolle dagbesteding als deel van de kwaliteit van leven en met een maatschappelijke meerwaarde. Je kiest wanneer je aansluit en wat je wil doen.

Ons aanbod bestaat uit:

Werken
In eerste instantie betekent dit werken. Het hebben van een job is de beste manier om zich zinvol te voelen. Ons aanbod bestaat uit:
• Diverse ateliers waarvan we de producten verkopen in onze Arts & Crafts winkel
• Semi-Industrieel atelier waarbij we werk verrichten in opdracht van bedrijven
• Externe ateliers waar we met een groep het werk verrichten in het bedrijf zelf
• Begeleid werken waarbij je individueel op de werkvloer begeleid wordt door een van onze jobcoaches

Vorming
Dagbesteding betekent naast werken, ook ‘vorming’. Daarom bieden we een ruim
vormingsaanbod aan dat bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid van de cliënten om hen zo de kans te geven volwaardig deel uit te maken van de samenleving.

Sport en ontspanning
Tenslotte betekent dagbesteding voor elke burger ook ‘sport en ontspanning’, in een
gezond evenwicht met werken. We geven jou de kans om kennis te maken met verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden om dan waar mogelijk aan te sluiten bij een vereniging of club.

Ik ben op zoek naar een zinvolle dagbesteding...
image
Bezoek onze ‘Arts & Crafts’ winkel

De producten die gemaakt worden door onze cliënten zoals keramiek, figuurzagen, kaarsen, … kan je bezichtigen en kopen in onze ‘Arts & Crafts’ winkel.

Je kan er ook ons grote aanbod schilderijen bezichtigen die je kan huren via onze Artotheek. Meer informatie kan je hier terugvinden. De prijzen om een schilderij aan te kopen zijn hier te vinden.

Daarnaast vind je hier upcycling producten waarbij oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. Of kom gewoon langs voor een babbel met de kunstenaars bij een gezellig kopje koffie. Locatie = Markt 25 in Waregem

Elke week open van maandag tot vrijdag van 13u30 tot 16u00 of op afspraak.

Volg ons op Instagram en neem contact op via winkel@tenankerwaregem.be voor bestellingen.

image
Mobiele begeleiding
Begeleid wonen

Naast het wonen en werken bieden wij ook mobiele en ambulante ondersteuning. Onze mobiele begeleiders ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking in de thuissituatie. Dit gaat zowel over mensen die zelfstandig wonen in één van onze huizen in de stad als in een eigen woning. Wij zoeken samen met jou en je netwerk naar de juiste ondersteuning op maat.

Wij bieden je ondersteuning bij:

  • Het opvolgen van jouw gezondheid en welzijn
  • Het aanleren van huishoudelijke vaardigheden en organisatie
  • De dagdagelijkse taken
  • De opvolging van je administratie
  • Deelname aan sociale activiteiten
  • Vrijetijdsbesteding en vorming

Op basis hiervan maken we een ondersteuningsplan. Zo bepaal je zelf de momenten en opdrachten waarop je ondersteuning wenst. Daarnaast is er de mogelijkheid om beroep te doen op onze 24/7 permanentie.

Ik ben op zoek naar mobiele begeleiding...
image
Begeleid werken

Via begeleid werken kunnen personen met een beperking, voor wie betaald werk niet haalbaar is, zinvol werk verrichten in het normale economische circuit. Zo krijgen ze de kans zich op een gelijkwaardige wijze te integreren in de maatschappij.

Ten Anker biedt naast zijn verschillende ateliers ook begeleid werk aan.

 

Hierbij word je op de werkvloer begeleid door een Jobcoach. Onze jobcoach biedt ondersteuning op maat bij het vinden, uitvoeren en behouden van passend werk aansluitend bij de interesses en mogelijkheden. Dit begeleid werk kan plaatsvinden binnen een regulier bedrijf of bij een sociale onderneming.

Ik ben op zoek naar Begeleid werk...
image