Ons aanbod

Wonen
Kamer

Ons hoofdgebouw in de Zuiderlaan 50 in Waregem ligt op een boogscheut van het bruisende centrum. Hier bieden wij woonondersteuning onder de vorm van leefgroepwonen met 24/7 aanwezigheid van begeleiding. Elke bewoner heeft zijn eigen kamer en eigen sanitair. De nadruk ligt er op de huiselijke sfeer, met onder meer een eigen keuken die dagelijks zorgt voor een heerlijke maaltijd met verse producten, een eigen wasserij en een ruime gezellige tuin aan de Gaverbeek.  In 2022 werd dit gebouw volledig vernieuwd met moderne en comfortabele kamers, gezellige leefruimtes en een aangepaste vleugel voor bewoners met een grotere zorgnood.

Ik wil meer informatie over een kamer...
image
Appartement

Aanpalend aan het hoofdgebouw met 24/7 permanentie, zijn er appartementen waar bewoners zelfstandig wonen, alleen of samen met hun partner.

 

Je leeft zelfstandig, maar kan genieten van de ondersteuning van het hoofdgebouw volgens je eigen wensen. Op geregelde tijdstippen komt er ondersteuning langs om bij te springen waar nodig.

Een appartement is iets voor mij...
image
Studio

Langs diezelfde Zuiderlaan in Waregem, aan de Stadionvijvers, kan je zelfstandiger wonen, met ondersteuning waar nodig. Het gaat om drie woningen met telkens vier studio’s en een gemeenschappelijke keuken en living. Elke bewoner heeft zijn  eigen studio en privacy, maar woont anderzijds met vier in een huis met een gemeenschappelijk leefruimte. Alle bewoners gaan tijdens de dag werken of naar de dagbesteding van Ten Anker. De begeleiding van Ten Anker is dan ook vooral aanwezig tussen 16u30 en 20u30. De woning is voorzien van uitgebreide zorg- en communicatietechnologie waardoor de bewoners ten alle tijd beroep kunnen doen op ondersteuning vanuit het hoofdgebouw iets verder in de straat, waar ook een actieve nachtpermanentie aanwezig is.

Ik wil op studio wonen...
image
Huis in de stad

Wil je nog meer zelfstandigheid, dan kan je terecht in één van onze huizen in de stad. Je woont er alleen of met je partner en krijgt mobiele ondersteuning op maat. Je leeft zelfstandig, maar kan genieten van de ondersteuning van het hoofdgebouw volgens je eigen wensen: zoals maaltijden, deelnemen aan activiteiten, … en je kan steeds terecht bij de 24/7 permanentie.

Wij werken ook samen met het Kiwanis huis in Waregem.

 

Ik wil zelfstandig wonen...
image
Werken
Dagbesteding

In ons Activiteitencentrum op de Markt in Waregem bieden wij een zinvolle dagbesteding als deel van de kwaliteit van leven en met een maatschappelijke meerwaarde. Je kiest wanneer je aansluit en wat je wil doen.

Ons aanbod bestaat uit:

Vorming
Van Culturele Vorming tot Actua

Sport & ontspanning
Van Yoga tot Sport en Spel

Kunst
Van Schilderkunst tot Kaarsen en Keramiek

Werken
Van Semi-industrieel atelier tot Begeleid werken

Dit aanbod wijzigt regelmatig op basis van de noden van de deelnemers.

Ik ben op zoek naar een zinvolle dagbesteding...
image
Begeleid werk

Naast de verschillende ateliers bieden we begeleid werk aan waarbij je op de werkvloer begeleid wordt door een van onze jobcoaches.

Deze jobcoach ondersteunt jou bij het vinden, uitvoeren en behouden van passend werk aansluitend bij jouw interesses en mogelijkheden. Je krijgt ondersteuning op maat zodat je jouw capaciteiten maximaal kan benutten.

Het begeleid werken bij Ten Anker kan leiden tot meer zelfstandigheid, zelfvertrouwen en een betere kwaliteit van leven.

Lees het artikel van Zorgwijs over Begeleid werk binnen Ten Anker hier: https://ap.lc/D6cVV.

Ik ben op zoek naar begeleid werk
image
Bezoek onze ‘Arts & Crafts’ winkel

De producten die gemaakt worden door onze cliënten zoals keramiek, figuurzagen, kaarsen, … kan je bezichtigen en kopen in onze ‘Arts & Crafts’ winkel. Je kan er ook ons grote aanbod schilderijen bezichtigen die je kan huren via onze Artotheek. Daarnaast vind je hier upcycling producten waarbij oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. Of kom gewoon langs voor een babbel met de kunstenaars bij een gezellig kopje koffie.

Locatie = Markt 25 in Waregem

Elke week open op woensdag en vrijdag van 13u30 tot 16u00 of op afspraak.

Volg ons atelier op Instagram

Ik wil graag een afspraak maken...
image
Mobiele begeleiding

Naast het wonen en werken (dagbesteding en begeleid werk) bieden wij ook mobiele en ambulante ondersteuning. Onze mobiele begeleiders ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking in de thuissituatie. Dit gaat zowel over mensen die zelfstandig wonen in één van onze huizen in de stad als in een eigen woning. Wij zoeken samen met jou en je netwerk naar de juiste ondersteuning op maat.

Wij bieden je ondersteuning bij:

  • Het opvolgen van jouw gezondheid en welzijn
  • Het aanleren van huishoudelijke vaardigheden en organisatie
  • De dagdagelijkse taken
  • De opvolging van je administratie
  • Deelname aan sociale activiteiten
  • Vrijetijdsbesteding en vorming

Op basis hiervan maken we een ondersteuningsplan. Zo bepaal je zelf de momenten en opdrachten waarop je ondersteuning wenst. Daarnaast is er de mogelijkheid om beroep te doen op onze 24/7 permanentie.

Ik ben op zoek naar mobiele begeleiding...
image